بازار کار GIS
با توجه به اینکه GIS یک علم نوین و کاربردی در همه رشته ها است و کاربردهای آن روز به روز در حال آشکار شدن است لذا میتوان گفت بازار کار آن در ایران خوب و در خارج ایران خیلی خوب است.
علتش این است که در ایران به تازگی فراگیر شده (حدودا ۱۰ سال) و متخصصین این زمینه کمتر از حد نیاز کشورمون هست. سازمان ها ، شرکت ها و نهاد ها هم در همین دوره اقدام به تاسیس واحد GIS برای خودشون کردند. در حال حاضر پروژه ای کار کردن در این زمینه با بخش های دولتی و نیمه دولتی بسیار بسیار سود آور است و درآمد های بالایی برای صورت وضعیت خدمات GIS ارائه و تایید میشود.
در ایران شرکت ها و اداراتی که به مدیریت خدمات شهری می پردازند در این زمینه پیشرو هستند مثل تمامی شهرداری ها و فرمانداری ها و بعد از اون شرکت ها در زمینه مخابرات و الکترونیک.
یکی دیگه از دلایلی که GIS در ایران دیرتر از دنیا رشد کرد این است که ما در ایران اطلاعات کافی و بروز نداشتیم اما در این دهه اطلاعات کشوری ایران تکمیل شده و اون شکاف اطلاعاتی خیلی خیلی باریک شده و این اجازه رو میده به متخصصین که زمینه GIS فعالیت کنند.
در خصوص اینکه درآمد حاصل از پروژه های GIS چقدر است این بستگی به نوع و ارزش پروژه های شما دارد. شما اگر توان فنی بالایی داشته باشید میتوانید ارزش یک پروژه را بالا برده و آن را کاربردی تر ارائه دهید و در قبالش پول بیشتری دریافت کنید.
در خصوص بازار کار در خارج از کشور وضع فرق دارد. در خارج از ایران GIS کاملا جا افتاده است و بازار کار خیلی خوبی داره و نیاز به متخصص در این زمینه هم بسیار بالاست. کشور های پیشرو در زمینه GIS در اول از همه ایالات متحده امریکا، استرالیا، ژاپن، کشورهای اسکاندیناوی مثل سوئد، نروژ و فنلاند، آلمان سوییس و هلند هستند و حقوق یک متخصص GIS در خارج از ایران چیزی حدود ۸ تا ۱۵ هزار دلار به نسبت کاری است که انجام می شود.
اگر علاقمند به کار در خارج از ایران هستید سایت www.Indeed.com رو پیشنهاد میکنم میتوانید به این سایت مراجعه کرده و رزومه خود را بارگذاری کنید، روزانه بین ۳ تا ۱۰ آگهی استخدام GIS برای شما به ایملیتان ارسال میشود.
اما بازار کار GIS برای شما به پارامترهای زیادی بستگی دارد:
۱- مهارت و تخصص خود را در نرم افزارهای مرتبط با GIS از قبیل اتوکد، گوگل ارث، سنجش از دور، نقشه برداری، GPS و … تا میتوانید افزایش دهید
۲- برنامه نویسی شما در زمینه GIS واقعا در آینده شغلی شما میتونه تاثیر بسزایی داشته باشد جدا از اینکه شما آزاد خونده باشید یا سراسری، برنامه نویسی GIS در جذب شما در بازار کار GIS اهمیت بالاتری دارد.
۳- تا میتوانید خود را درگیر چند پروژه GIS کنید، میتوانید به عنوان کارآموز در شرکت هایی که پروژه های GIS را اجرا میکنند شرکت نموده و مهارت . تجربه خود را افزایش دهید. حتی به صورت رایگان خود را درگیر چند پروژه کنید مطمئین باشید درخواست رایگان شما جهت درگیر شدن در پروژه خیلی زود برای شما تبدیل به پول خواهد شد.
۴- اگر کنجکاو نباشید به هیچ وجه پیروز نخواهید بود : ارتباطی بین نوع دانشگاه شما و سطح مهارت های عملی شما وجود ندارد . باید همیشه به روز و کنجکاو باشید . سعی کنید پروژه های مختلف انجام بدید حتی اگر پروژه نبود نا امید نشید و خودتون برای خودتون پروه تعریف کنید. اگر در پروژه ای به بن بستی خوردید مطمئن باشید راه برای حل آن زیاد است، این جمله از شرکت ESRI را برای همیشه به یاد داشته باشید:
” هر آنچه که شما فکر کنید با GIS شدنی است واقعا شدنی است پس کافی است دنبال آن بروید تا راه آن را پیدا کنید”